Foto: tribuna.md

Ultimă oră! Partidul Democrat își retrage miniștrii din Guvernul Chicu

Partidul Democrat din Moldova își retrage membrii săi din Guvernul Chicu și invită partidele parlamentare la discuții pentru a constitui un nou cabinet de miniștri. Anunțul a fost făcut de liderul PDM, Pavel Filip, după ședința biroului executiv lărgit al Partidului Democrat.

”Republica Moldova a ajuns la un moment de cotitură. PDM își reiterează apartenența la valorile europene și social-democratice. PDM consideră că după doi ani de instabilitate politică, alegerile parlamentare anticipate ar fi o catastrofă pentru întreaga țară. PDM este consecvent în deciziile sale. Am asigurat mereu echilibru pe scena politică și vom menține neutralitatea în alegerile prezidențiale. Îndemnăm membrii și susținătorii noștri să voteze conform valorilor pe care le împărtășesc ” a declarat pavel Filip.

Totodată el a anunțat că imediat după învestirea în funcție a noului președinte ales, PDM își va retrage membrii din Guvernul condus de Ion Chicu.

”Partidul Democrat din Moldova a luat decizia ca imediat după învestirea în funcție a președintelui ales să-și retragă reprezentanții săi din Guvern pentru a oferi acestuia posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu Legislativul și Executivul, în conformitate cu prevederile constituționale și respectând votul exprimat de către cetățeni. Partidul Democrat invită toate partidele parlamentare autentice la dialog pentru a identifica o formulă guvernamentală reprezentativă, capabilă să depășească criza, să relanseze economia și să lupte eficient împotriva pandemiei”, a declarat președintele PDM.

Amintim că ieri, liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a discutat cu ambasadorii SUA şi României la Chişinău, despre rezultatele primului tur de scrutin prezidenţial.

Dosar Media

Ai o noutate?