Foto: Canva

Ultima oră! Și deținuții din Transnistria sunt scoși la vot

Ultima oră! Cetăţenii Moldovei din rândurile deţinuţilor din instituţiile penitenciare din orașul Transnistria, participă în premieră la alegerile prezidențiale de astăzi. Despre aceasta a relatat Dorin Cimil, președintele Comisiei Electorale Centrale.

“În această dimineață funcționarii electorali din cadrul Biroului Electoral al Secției de Votare  4/40 din Varnița, s-au deplasat spre Bender pentru a asigura dreptul la vot a 223 de deținuți și angajați ai acestor două instituții penitenciare”, a mențional președintele CEC.

Astfel, în premieră, deţinuţii închisorilor №8 şi №12 din Bender își pot exercita dreptul constituţional. Pentru alegerile de astăzi, sunt deschise 2.143 de secţii de votare de pe teritoriul R. Moldova, dintre care 42 pentru alegătorii de pe malul stâng a Nistrului sau Bender.

Peste 3 milioane 200 de mii de cetățeni cu drept de vot  din Republica Moldova sunt chemați astăzi la urne pentru a-și alege președintele printre cei opt candidați care s-au înscris în competiția electorală. Alegătorii pot vota pentru unul dintre cei 8 candidați înscriși în cursa electorală: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

Dosar Media

Ai o noutate?