Reportaj FOTO: Oamenii din Transnistria sunt aduși organizat la alegeri și li se dă 800 de ruble pentru a vota cu Dodon

La Varnița, în raionul Anenii Noi, la cele patru secții de votare situația e tensionată. Oameni sunt aduși organizat la secțiile de votare, sub pretextul că este o rută regulată. Asta deși, în jur de 20 de oameni, au  ieșit dintr-un autocar și s-au îndreptat la secțiile de votare, vizibil instruiți cum să răspunsă la întrebările jurnaliștilor.

Altercații verbale au avut loc și între deputatul PAS, dar și unul dintre observatorii CSI, care în loc să monitorizeze procesul electoral, indică oamenilor care au venit să pericliteze aducerea organizată a oamenilor și coruperea alegătorilor.

Unul dintre alegătorii din stânga Nistrului, a declarat pentru presă că autocarele, cu oameni aduși din stânga. Pe strada Chișinăului de la Bender sunt autocare, iar după ce urcă în autocar oamenilor li se spune să voteze pentru Igor Dodon și li se dă câte 800 de ruble.

”Eu tot de acolo  vin, în autocar ni sa spus să votăm cu Dodon și se dă 400- 800 de ruble. Eu nu îmi vând țara, nu am luat bani. Pe mine mă doare pentru această țară, că am stat la temelia acestui stat și să votez pentru un trădător de patrie”, spune bărbatul.

Purtătoarea staff-ului electoral al lui Igor Dodon, nu a răspuns la telefon pentru a cometa informația.

Poliția a depistat și cinci cazuri de transportare a alegătorilor către secțiile de votare.

De la deschiderea secțiilor de vot, poliția a documentat 15 cazuri de încălcări în procesul electoral. Este vorba de 5 cazuri cu intenție de blocare a traseului, un caz de presupusă corupere a alegătorilor și un caz de agitație electorală.

Dosar Media

Ai o noutate?