Primarul Kievului, fostul campion de box Vitali Kliciko, a fost infectat cu COVID-19

Vitali Kliciko a fost infectat cu COVID-19 chiar în ajunul alegerilor locale care ar urma să-i asigure un nou mandat.

Primarul capitalei ucrainene, fostul campion de bok Vitali Kliciko a fost infectat cu COVID-19, relatează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

“Prieteni! Coronavirusul m-a lovit într-un moment foarte inoportun. Testat pozitiv azi”, a scris Kliciko pe reţelele sociale, asigurând că se simte bine, dar trebuie să se autoizoleze.

Fostul campion în vârstă de 49 de ani conduce în sondajele de opinie la Kiev.

Alegerile locale de duminică din Ucraina sunt considerate un test pentru formaţiunea ”Slujitorul poporului” a preşedintelui Volodimir Zelenski.

La fel ca Zelenski, Kliciko este pro-occidental, dar în trecut l-a susţinut pe rivalul şi predecesorul lui Zelenski, Petro Poroşenko, ales şef al statului în 2014, după plecarea lui Viktor Ianukovici.

Kliciko nu şi-a ascuns ambiţiile prezidenţiale înaintea alegerilor din 2014, dar s-a retras pentru a-i permite lui Poroşenko să candideze. Kliciko este considerat unul din potenţialii candidaţi la prezidenţialele prevăzute pentru 2024.

Și primarul orașului turc Istanbul, Ekrem Imamoglu, a anunțat sâmbătă, 24 octombrie, că a fost testat pozitiv la coronavirus.

Citește și: VIDEO//Dodon a fugit de la o întâlnire electorală, la care venise Usatîi  Președintele Samsung a murit la vârsta de 78 de ani

Dosar Media

Ai o noutate?