Președintele Samsung a murit la vârsta de 78 de ani

Președintele Samsung, cel care a făcut din companie  una dintre cele mai puternice din domeniul tehnologiei, a murit la vârsta de 78 de ani.

În 2014 Lee Kun-hee a fost internat în spital, în urma unui atac de cord. De atunci, a fost mereu sub supravegherea medicilor. Lee Kun-hee era cel mai bogat om din Coreea de Sud. Acesta deținea o avere estimată la aproape 21 de miliarde de dolari.

A preluat afacerea tatălui său în 1987, când firma era deja una dintre cele mai mari din Coreea de Sud. Inițial, aceasta era implicată în comerțul cu fructe, pește și tăiței, ca mai apoi să se extindă în construcții și în domeniul tehnologiei.

Deși fiul său se ocupa de afacere din 2014, acesta a fost implicat în același scandal de corupție cu fosta președintă a țării, Park Geun-hye, iar acum așteaptă rejudecarea dosarului.

În aceste condiții, analiștii cred că decesul lui Lee Kun-hee va crea probleme în ceea ce privește conducerea companiei, întrucât sunt șanse mari ca fiul lui Lee să primească o nouă condamnare la închisoare, după cea din 2017.

Citește și: Igor Dodon a bătut palma cu Ilan Șor, ne putem aștepta la o nouă coaliție în Parlamentul Republicii Moldova.

Dosar Media

Ai o noutate?