Președintele Ilham Aliev la 60 de ani: Cum și-a sărbătorit aniversarea „liderul puternic” al Azerbaidjanului

Președintele Ilham Aliev la 60 de ani: Cum și-a sărbătorit aniversarea „liderul puternic” al Azerbaidjanului

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, și-a sărbătorit vineri, 24 decembrie, cea de-a 60 aniversare, prilej cu care a fost felicitat de numeroși lideri de stat.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, de asemenea i-a expediat un mesaj de felicitare, după cum a semnalat pe Facebook ambasadorul Azerbaidjanului la Chișinău, Gudsi Osmanov.

Sputnik Azerbaidjan publică mai multe mesaje de felicitare primite de președintele Aliev cu prilejul zilei de naștere, inclusiv cel expediat de liderul rus, Vladimir Putin, de președinții Serbiei, Chinei, Georgiei, Belarusului, Turkmenistanului, regele Iranului.

Agenția de presă oficială de la Baku, Azertag, relatează că de ziua sa de naștere, Ilham Aliev, însoțit de Prima Doamnă, Mehriban Alieva, și ceilalți membri ai familiei lor, a efectuat o vizită în Karabah. Au vizitat și orașul Șușa, capitala culturală a Azerbaidjanului, numit și „perla” Karabahului.  

Mehriban Alieva, care deține și funcția oficială de prim-vicepreședinte al Azerbaidjanului, a postat pe Facebook mai multe fotografii cu instantanee din timpul vizitei.

Prima Doamnă a postat inclusiv imagini video dintr-o moschee în care a intrat   familia prezidențială, însoțite de comentariul: „Fie ca Allah să ne primească toate   rugăciunile și să-și reverse mila asupra poporului nostru!”.

Ilham Aliev și Mehriban Alieva sunt căsătoriți de 40 de ani.

În mesajul de felicitare postat pentru soțul ei pe Facebook, Prima Doamnă a scris:

„Stimate domnule președinte!

Astăzi, la fel ca milioane de cetățeni azeri, vreau să-mi exprim profunda recunoștință față de Dvs. Suntem recunoscători că noi, poporul din Azerbaidjan, simțim un sentiment de mândrie și unitate națională. Pentru că aspirațiile și dorințele cele mai profunde ale fiecărui azer, care trăiesc în inimile noastre de mulți ani, s-au împlinit acum. Poporul azer este popor învingător!

Lucrurile mărețe nu se împlinesc peste noapte. Orice realizare istorică este un drum lung, dificil, spinos. Meritul Dvs. incontestabil este că ați pornit pe această cale și ați parcurs-o cu demnitate. Cert este că în toți acești ani, conducând țara, ați luat decizii care predetermină și asigură îndeplinirea Misiunii principale.

Meritul Dvs. este că pe această cale ați reușit să câștigiți încrederea poporului și, mizând pe credința și dragostea poporului, ați putut justifica această încredere neprețuită. (…) În ziua jubileului, permiteți-mi să Vă urez Dvs. și întregului popor azer viață lungă, sănătate puternică și împlinirea tuturor dorințelor.

Drumul Dvs. continuă și mai sunt multe de făcut pentru binele Patriei noastre.

Dumnezeu să Vă dea putere și răbdare! Fie ca Marele Allah să Vă protejeze pe dumneavoastră și pe întregul popor azer pe această cale sacră!

Suntem mândri de Dvs. și Vă iubim foarte mult!”.

Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a fost reales în aprilie 2018 pentru un al patrulea mandat, cu peste 80% din voturi. El a fost ales pentru prima dată președinte în 2003, succedându-i în funcție tatălui său, Gheidar Aliev.

Eleonora Lisnic

Ai o noutate?