Președintele Cehiei a fost rănit ușor într-un accident de motocicletă

Președintele Cehiei a fost rănit ușor într-un accident de motocicletă. Petr Pavel, care este pasionat de enduro, va petrece totuși câteva zile în spital, a mai informat cancelaria sa, fără a da alte detalii.

Potrivit presei din Cehia, care citează poliția, accidentul nu s-a produs pe un drum public, ci pe un circuit sportiv, joi după-amiază. Spitalul Militar Central a confirmat seara că președintele Petr Pavel va rămâne internat pentru observații, deși rănile sale nu sunt grave, scrie Biziday.

General în rezervă și fost comandant militar al NATO, Pavel este cunoscut pentru pasiunea lui pentru motociclete, la care nu a renunțat nici după ce a devenit președintele țării.

Deține un BMW touring enduro, iar în vara trecută a fost fotografiat plecând fără cască dintr-o benzinărie, unde își făcuse presiunea în pneuri. Președintele și-a cerut ulterior scuze și a donat o sumă pentru o fundație a motocicliștilor care au suferit accidente grave.

Presa cehă mai arată că pasiunea sa pune serioase probleme celor care trebuie să-l păzească, președintele fiind însoțit, atunci când merge cu motocicleta, de forțe de securitate tot pe motociclete.

Dosar Media

Ai o noutate?