Până aici a fost! Maia Sandu, cu ochii pe Procuratura Generală – ”Scoatem din sistem toți judecătorii corupți, indiferent cine sunt ei și de unde vin”

Până aici a fost! Maia Sandu, cu ochii pe Procuratura Generală – ”Scoatem din sistem toți judecătorii corupți, indiferent cine sunt ei și de unde vin”.

În cadrul unei emisiuni la postul național de televiziune, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat că ”în Procuratură sunt și oameni cinstiți, nu trebuie să generalizăm, dar sunt și oameni care îi scot basma curată pe unii, le promit protecție din partea Procuraturii. Procurorii care astăzi stau la masă cu hoții și pun la cale fel de fel de chestii, trebuie să plece din sistem”.


Maia Sandu spune că își dorește să fie curățat sistemul de judecători corupți, totodată recunoaște că ne putem pomeni cu un deficit de cadre.

”Astăzi judecătorii corupți își vând deciziile, iar apoi statul trebuie să plătească pentru asta. (…) Noi ne dorim să scoatem din sistem toți judecătorii corupți, indiferent de unde vin, indiferent pe cine au în spate. (….) Poate fi o problemă că nu vom avea suficienți procurori cinstiți, dar vom găsi o soluție. Îi vom aduce de la facultate, vom găsi o soluție ”, a declarat Maia Sandu.

Întrebată dacă îi va cere procurorului general, Alexandr Stoianoglo să demisioneze, președinta Maia Sandu a declarat ”că de fiecare dată i-a cerul procurorului să demonstreze rezultate”, dar deocamdată nu le-a văzut.

Dosar Media

Ai o noutate?