Numiri pe ultima sută de metri, un consilier al lui Dodon, consul onorific Rusia – SURSE

Consilierul lui Igor Dodon, care, potrivit surselor Dosar Media, urma să fie ambasador în Federația Rusă, imediat după alegerile prezidențiale, va ocupa funcția de Consul Onorific al Republicii Moldova în Federația Rusă. Este vorba despre consilierul prezidențial, Serghei Mișin.

Acesta ocupă funcția de consilier pentru relații interetnice și este membru al Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele RM.

Aceleași surse afirmă că, ”Serghei Mișin urma să fie numit în funcția de ambasador în Federația Rusă, imediat după alegerile prezidențiale, însă cel care era în această funcție pe atunci, Andrei Neguță, ar fi ”lobat” dezaprobarea Moscovei vizavi de această candidatură pentru a putea rămâne în funcție, însă după scandalul cu anabolizantele acest lucru deja nu a  mai fost posibil”.

Faptul că Mișin era pretendentul la funcția de ambasador în Rusia, tangențial l-ar fi confirmat și deputatul socialist Bogdan Țîrdea, care a menționat că erau discuții despre numirea unui consilier prezidențial în această calitate.

Știu că anterior era luat în calcul numele unui consilier prezidențial, dar a fost revizuită această decizie”, a declara deputatul socialist Bogdan Țîrdea.

Totodată, în culise, se cunoaște faptul că Serghei Mișin ar fi fost responsabil, neoficial, de procesul electoral în Federația Rusă, la alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

Deocamdată nu am reușit să obținem o reacție de la Serghei Mișin.

Precizăm că Serghei Mișin este fiul răposatului deputat Vadim Mișin, fost comunist și președinte al partidului „Renaștere”.

Serghei Mișin a fost numit în funcție de consilier prezidențial pentru relații interetnice în ianuarie 2019.

De ce Partidul ȘOR a votat împreună cu PSRM: ”Când vom fi noi la Guvernare, atunci problemele cetățenilor vor fi soluționate”

Dosar Media

Ai o noutate?