ULTIMĂ ORĂ! Maia Sandu a promulgat legea care interzice simbolurile războiului pe teritoriul țării noastre

Președintele țării, Maia Sandu, a promulgat legea care prevede interzicerea simbolurilor care promovează și tolerează războiul.

”Folosirea simbolurilor care promovează agresiunea militară. Modificarea legislației cu privire la interzicerea pe teritoriul țării noastre a simbolurilor acestui război nu atentează la istorie. Oamenii vor putea în continuare să păstreze memoria celor care au luptat pentru pace. Cel puțin 100 de mii de moldoveni și-au pierdut viața”, declară președintele țării.  

Totodată, Maia Sandu menționează că: ”Datoria noastră era să păstrăm această pace, dar nu am reușit. Războiul bate din nou la ușa noastră. Războiul începe din noi, prin cuvinte grele și se termină cu bombardamente și masacre. Iată de ce e important să păstrăm buna înțelegere între oameni. De aceea, nu putem tolera în Republica Moldova simbolurile care tolerează războiul. Nu putem tolera acțiuni și imagini care îndeamnă la teroare și distrugeri”.

”Cei care astăzi justifică uciderea ucrainenilor, mâine sau chiar astăzi pot cere uciderea moldovenilor. Nu există glorie în distrugeri și moarte. Războiul nu este pace, iar minciuna nu este adevăr. Trebuie să spunem un nu ferm războiului și simbolurilor acestora. Locul lor este la coșul de gunoi al istoriei. Acei care folosesc simbolurile războiului, vor plăti dur conform legii. Politicienii care promovează și încurajează vrajba,  vor fi penalizați”, mai spune președintele țării.  

Turcan Ana

Ai o noutate?