Joe Biden își asumă rolul de președinte al SUA – mesajul transmis americanilor

Alegerile prezidențiale din SUA s-au încheiat, toată lumea este în așteptarea rezultatelor finale. Donald Trump, pentru un nou mandat de președinte, sau Joe Biden, pentru un prim mandat de președinte, trebuie să obțină 270 de voturi electorale.

Pe 6 noiembrie, Joe Biden a transmis un nou mesaj către americani: aveți răbdare, fiți calmi, vom câștiga.

”Așteptăm rezultatele finale, dar nu stăm degeaba”, a ținut să sublinieze candidatul democrat, schițându-și un profil de viitor președinte. Prioritatea maximă va fi combaterea pandemiei, iar pentru aceasta, spune Joe Biden, a avut deja consultări cu specialiști.

Biden a mai spus că mizează să obțină 300 de voturi electorale, chiar dacă pentru victorie are nevoie de 270. De asemenea, el a declarat că nu va admite renumărarea voturilor, după cum insistă contracandidatul său – actualul președinte al SUA, Donald Trump.

Joe Biden conduce în patru dintre cele șase state unde numărarea voturilor continuă, dar este foarte aproape de un verdict final.

Cu o probabilitate din ce în ce mai mare, democratul  va fi câștigător în Pennsylvania, Georgia, Nevada și Arizona, ceea ce i-ar aduce mult mai multe puncte electorale decât ar avea nevoie pentru a-și revendica victoria.

În prezent, scorul electoral general în cursa cu Donald Trump este de 253 la 213 pentru Joe Biden.

 

Dosar Media

Ai o noutate?