Foto: ipn.md

Ilan Șor, gata să vină în orice moment în Republica Moldova, dar cu o condiție – declară un deputat afiliat

Deputatul grupului ”Pentru Moldova”, Sergiu Sârbu spune că are discuții cu deputatul fugar Ilan Șor. Astfel, Sârbu a declarat că fostul primar de Orhei este gata oricând să vină în Republica Moldova și să apară în fața justiției însă, în momentul în care, i se va asigura un proces echitabil și deschis.

 „Cu el sigur că acum comunicăm, dat fiind că avem o platformă comună parlamentară și ne consultăm pe anumite subiecte. I-ați recomandat să vină în Republica Moldova și să-și rezolve problemele? –Din câte cunosc, el este gata să vină în orice moment și este gata să demonstreze nevinovăția într-un proces transparent, echitabil, cu prezența jurnaliștilor”, a declarat Sîrbu la un post privat de televiziune.

Amintim că Ilan Șor a plecat din Moldova în 2019, imediat după ce s-a schimbat guvernarea de la Chișinău. Șor a fost condamnat în 2017 la șapte ani și jumătate de pușcărie de Judecătoria Chișinău, într-un dosar în care este învinuit că ar fi obținut de la Banca de Economii peste cinci miliarde de dolari, bani pe care i-ar fi spălat, ulterior, prin firme off-shore. Fostul primar de Orhei Ilan Șor, spune că este nevinovat.

Deputații din Partidul ȘOR s-au încurcat în declarații, ba spun că Șor se află în Republica Moldova, ba că nu este în țară din motiv că securitatea acestuia este în pericol.

Dosar Media

Ai o noutate?