Igor Dodon a părăsit vila de la Condrița – unde va locui acum

Președintele în funcție, Igor Dodon, a anunțat că a plecat deja de la vila prezidențială de la Condrița. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii Moldova în Direct de la M1.

”De la Condrița am plecat deja, mulți se interesau. Important să nu distrugă tot, pentru că după anul 2009 au mai fost de ăștia care promiteau marea și sarea și după aceea au distrus totul absolut. Investiții nu s-au făcut la Condrița, iar în Palatul prezidențial investițiile s-au făcut nu din contul statului. Auzeam de cheltuieli mari la Președinție. Nu, este vorba doar de întreținerea clădirii, mai mult nimic. Este noua președintă aleasă, să vedem cum o să facă față pentru întreținerea acestei clădiri și a angajaților din administrația prezidențială”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că, anterior, fiind întrebat când va pleca de la Condrița, Dodon a declarat: ”Mandatul meu de președinte se încheie în data de 24 decembrie. Astfel, până atunci, eu vor îndeplini aceste atribuții”.

Președintele nu a precizat unde va locui acum împreună cu familia sa, dar potrivit declarației de avere, Igor Dodon deține o casă de locuit cu o suprafață de 422 de metri pătrați, dobândită în 2013.

casa dodon

În cadrul unei conferințe de presă, Maia Sandu a menționat că va tăia costurile de întreținere a edificiilor administrate de Președinție, inclusiv va căuta o altă utilizare pentru vila de la Condrița.

„Nu am fost niciodată la Condrița, îmi este greu să spun ce utilizare eficientă, vom merge acolo să vedem. Celelalte clădiri pe care le deține Președinția… trebuie să vedem costurile și să venim cu măsuri de eficientizare. Știu doar că se irosesc bani publici acolo. Știu că e lux exagerat pentru o țară săracă în care pensia nu ajunge nici la nivelul de sărăcie. Vrem să vedem bugetul pentru 2021 și să vedem unde se pot mai eficient cheltui banii publici“, a declarat Maia Sandu.

Dosar Media

Ai o noutate?