Foto: moldonova.eu

Când va pleca Dodon de la Condrița – răspunsul oficial al președintelui în exercițiu

Igor Dodon a pierdut alegerile în fața Maiei Sandu cu un scor de 15 la sută. Așadar, la ora actuală există o dualitate de putere în Republica Moldova, însă una legală. Președintele în exercițiu este somat să plece cât mai curând de la Președinție, inclusiv de la palatul său de la Condrița. Întrebat când o va face, Dodon a declarat că nu se va întâmpla acest lucru curând, ci la expirarea mandatului.

”Mandatul meu de președinte se încheie în data de 24 decembrie. Astfel, până atunci, eu vor îndeplini aceste atribuții”, a declarat Igor Dodon, fiind întrebat când va pleca de la Condrița.

Aflarea în funcție a lui Igor Dodon până la data de 24 decembrie în funcția de președinte în exercițiu al țării, va cauza un prejudiciu statului de peste 4 milioane lei, ”bani care vor fi cheltuiți pentru întreținerea unei persoane care a primit vot de neîncredere din partea cetățenilor”. Constatarea a fost făcută de către deputatul PAS, Petru Frunze.

”Igor Dodon trebuie să plece împreună cu serviciile secrete rusești implicate în campania electorală. Nici o forță politică nu dorește să vorbească cu el, aparține trecutului detestat de cetățeni. Poporul deține puterea în stat, reprezentantul ales de popor pentru a chema la negocieri forțele politice este președintele ales Maia Sandu”, opinează Petru Frunze.

Amintim că la alegerile prezidențiale din 15 noiembrie, Maia Sandu a obținut 57,75%, iar Igor Dodon – 42, 25%.

De menționat că, la vot au participat 1 633 625 alegători, dintre care 262 103 sunt cei plecați peste hotare.

 

Dosar Media

Ai o noutate?