Dodon va fi la Moscova, iar Iohannis la Chișinău – președintele în exercițiu divulgă data când liderul român vine în Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova, până la sfârșitul acestui an, a anunțat președintele ales, Maia Sandu. Mai exact, în data de 29 decembrie. Cel puțin asta declară președintele în exercițiu, Igor Dodon.

Pe 29 decembrie. Pe mine mă informează pentru că se ocupă organele de stat de organizarea vizitei. Am înțeles că vine pe 2-3 ore. Dar eu cred că-i bine lucrul acesta. E binevenit. Odată l-am invitat, nu a venit. Acum l-a invitat o cetățeană a României care a devenit președinte al Republicii Moldova, poate îi e mai plăcut [să vină]. Cu toate că, noi am avut întrevederi destul de bune cu domnul Iohannis de câteva ori, de aceea, e binevenit”, a spus Igor Dodon.

Totodată, Dodon a menționat că va fi la Moscova, în ziua când Iohannis va veni la Chișinău.

Președintele Klaus Iohannis a fost primul șef de stat care a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria obținută în alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, publicat atunci, Klaus Iohannis anunța că veni la Chișinău după ce Maia Sandu își va prelua mandatul.

 

Dosar Media

Ai o noutate?