Colaj: Dosar Media

Deputat: SIS-ul trebuie să se supună PARLAMENTULUI, nu PREȘEDINTELUI – ”Suntem țară parlamentară”

Într-o ţară parlamentară, SIS-ul se supune parlamentului, nu preşedintelui, iar lucrurile trebuie să fie aranjate aşa cum prevede forma de guvernământ, a spus Violeta Ivanov într-un briefing de presă, organizat de Platforma Parlamentară ”Pentru Moldova”

”Această instituției importantă a statului (SIS) trebuie să fie sub controlul Parlamentului R. Molodova, care este format din 101 deputați, și nu sub controlul unei singure persoane – președintelui. Această instituție a fost folosită de multe ori ca monedă de schimb”, a menționat Violeta Ivanov.

Potrivit Violetei Ivanov, proiectul de lege privind funcţionarea limbilor se referă la reglementarea tuturor limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

”Până când toţi cetăţenii vor învăța limba de stat, aceasta este soluţia”, a declarat deputatul, acuzând o parte din deputaţi că dezinformează asupra acestui subiect.

Potrivit Violetei Ivanov, pe Stadionul Republican nu vor fi construite blocuri de locuinţe.

”Ce este rău ca acest teren să aparțină statului? (…)Statul va decide care va fi destinaţia acestui teren. Nu blocuri de locuințe, multietajate, nu centre comerciale, ci spaţii culturale şi sportive.”, a spus Violeta Ivanov.

Citește și: Alexandru Tănase: Legea cu privire la SIS nu trebuia promulgată, însă nu e și cazul lui Dodon

Dosar Media

Ai o noutate?