Colaj: Dosar Media

Declarații dure! Președintele ”cu termenul expirat” a trecut liniile roșii – Proiectul de lege privind lustrația va fi modificat

Alexandru Slusari, vicepreședintele parlamentului, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că președintele în exercițiu, Igor Dodon, împreună cu majoritatea formată din deputații Partidului ȘOR și cei ai Partidului Socialiștilor din Moldova ar încerca să compromită Proiectul de lege privind lustrația și curățarea autorităților statului de influența oligarhică.

”Președintele încă în exercițiu, cu termenul expirat, în dorința sa malefică de a se menține la putere, dincolo de funcția pe care a pierdut-o, Igor Dodon prin majoritatea creată în Legislativ recurge la cele mai penibile abuzuri. Pe lângă adoptarea disperată a unor legi anti-populare, în primul rând – Politica bugetar-fiscală, Dodon  și acoliții săi compromit inițiativele valoroase ale Platformei DA. (…)Noua majoritate, Kroll-Bahamas, a venit cu un proiect nou ”despre lustrație”. Aceștia urmăresc scopul meschin de a înlocui șefii actuali de la agențiile de reglementare cu oameni comozi socialiștilor, prin împărțirea funcțiilor decizionale din stat”, declară Alexandru Slusari.

Deputatul a menționat că Paltforma DA a retras proiectul de Lege pentru a reveni cu unul mai amplu și îmbunătățit, care ar urma să fie votat deja de următorul Parlament.

Menționăm că, după ce președintele Igor Dodon a pierdut alegerile și urmează să părăsească instituția prezidențială, socialiștii din Parlament au înregistrat la începutul lunii decembrie un proiect de lege prin care propun demiterea prin derogare de la lege a conducerii unui șir de instituții de stat, numită în perioada anilor 2016-2019, atunci când la guvernare s-a aflat Partidul Democrat.

Platforma DA atrage atenția că socialiștii ar omite cu bună știință în proiectul lor necesitatea lustrației judecătorilor și procurorilor investiți în funcții în toată perioada statului capturat, precum și a lui Igor Dodon însuși, care, în calitate de președinte în 2016-2019, a desemnat, la comanda lui Plahotniuc, zeci de judecători subordonați acestuia.

 

 

Dosar Media

Ai o noutate?