Colaj: dosarmedia.md

Declarație scandaloasă: Dodon și Șor șantajează PD-ul și negociază închiderea dosarelor

Candidatul independent, dar susținut de PSRM la alegerile prezidențiale, Igor Dodon ar avea o înțelegere cu președintele Partidului ȘOR, Ilan Șor. Astfel, cei doi ar negocia unele interese financiare comune, precum și amânarea unor dosare deschise pe numele primarului de Orhei. Despre aceasta a spus deputatul platformei DA, Dinu Plângău, în cadrul unei emisiuni televizate.

„Nu trebuie să fii în parlament ca să vezi asta. Asta se vede nu doar din activitatea parlamentară, din discursurile nu prea agresive ale celor din partidul Șor în partea lui Dodon și tergiversarea dosarelor. Ei negociază niște interese financiare comune. Dacă analizăm ce se întâmplă cu dosarele lui Ilan Șor în Moldova, vedem că ele sunt tergiversate, pe alocuri chiar, ne uimesc unele acțiuni ale organelor, care trebuie să investigheze aceste fapte. Această înțelegere cu Dodon a parvenit pentru a șantaja Partidul Democrat, din cauza neînțelegerilor dintre Filip și Igor Dodon”, declară Dinu Plângău.

Reprezentanții Partidului Democrat nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne oferi detalii în privința șantajării la ora actuală de către Dodon, dar este cert că lucrurile nu stau bine. Președintele PD Pavel Filip a făcut referire recent la o coaliție după prezidențiale cu forțele politice veritabile de dreapta. Iar Igor Dodon a fost deranjat de faptul că PD nu l-a susținut la alegerile prezidențiale, remarcând faptul că nu înțeles această decizie a democraților.

Ilan Șor este anunțat în căutare internațională, fiind suspect că ar fi participat la operațiune de devalizare a mai multor bănci din țară, respectiv furtul miliardului.

Despre o înțelegere între Igor Dodon și Șor au vorbit mai mulți deputați din actualul Parlament, însă Dodon a negat acest lucru, menționând că despre o eventuală coaliție se va discuta după alegeri. Același lucru l-a menționat și Ilan Șor, remarcând că e prematură o astfel de prognoză, iar deciziile în acest sens e vor lua după alegeri.
Citește și: Usatîi îl acuză pe Năstase că face jocul lui Dodon la prezidențiale – iată motivul

 

Dosar Media

Ai o noutate?