Foto: agora.md

Usatîi îl acuză pe Năstase că face jocul lui Dodon la prezidențiale – iată motivul

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, spune că Igor Dodon, candidat independent, dar susținut de PSRM la prezidențialele din această toamnă, primea de la Vladimir Plahotniuc, dat în căutare de autoritățile moldovenești, suma de un milion de lei pe sătămână pentru protestele din 2015. Usatîi a făcut apel către Năstase să recunoască acest lucru, acuzându-l că face jocul lui Igor Dodon în aceste alegeri.

”Domnule Năstase, spuneți adevărul, recunoașteți că Dodon primea câte un milion de lei pe săptămână de la Plahotniuc pentru proteste din 2015. Erați și dumneavoastră prezent când Igor Dodon povestea aceste lucruri”, spune Usatîi.

Cu toate acestea, Andrei Năstase, prezent la acele destăinuiri ale lui Dodon, potrivit lui Usatîi, refuză să confirme acest lucru, dar nici nu infirmă, ci zâmbește, făcând apel către liderul Partidului Nostru, să renunțe la aceste discuții.

”Domnule Usatîi (zâmbește), renunțați la aceste lucruri”, afirmă scurt Năstase.

În acest context, Renato Usatîi s-a arătat revoltat că Năstase ia apă în gură, și îl acuză pe liderul PPDA că face jocul lui Igor Dodon la aceste alegeri. Năstase însă infirmă opinia lui Usatîi și spune că nu face jocul nimănui. Cu toate acestea, Usatîi nu a refunțat să îl acuze pe Năstase repetat că acesta este în cârdășie cu Dodon. Ba mai mult, ar fi gata să facă coaliție după alegeri cu PSRM, întrucât înțelege că în cazul anticipatelor, PPDA nu va accede în Parlament.

În aceeași ordine de idei, Renato Usatîi, l-a întrebat pe Andrei Năstase în cadrul dezbaterilor de la un post privat de televiziune, de câte ori s-a întâlnit în lunile aprilie – mai cu Igor Dodon și consilierii săi. Însă, și de această dată, Năstase a avut un răspuns vag.

Șeful statului, Igor Dodon, este protagonistul mai multor declarații controversate în adresa sa, dar și investigații serioase.

Zilele trecute, în spațiul public a apărut o investigație bombă despre șeful statului, Igor Dodon, candidat la prezidențiale. În investigația realizată de Centrul „Dosarul”, în colaborare cu Rise Moldova, sunt dovezi clare că Igor Dodon, ar fi transmis documente secrete Kremlinului. Ba mai mult, agenți ruși l-ar ajuta pe Igor Dodon, alias ”Kremlinovici” (potrivit investigației), să câștige alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon, a declarat presei că investigaţia „Dosar” şi RISE Moldova, prin care este încriminat amestecul Rusiei în Republica Moldova prin intermediul PSRM şi a lui Igor Dodon, este un fals de campanie electorală.

Dosar Media

Ai o noutate?