Cum vopsim natural ouăle de Paște: metode simple și ieftine

Iubitorii tradiţiilor, dar şi adepţii unei alimentaţii cât mai sănătoase, pot alege să coloreze ouăle de Paşte cu ajutorul unor fierturi din plante, reţetele fiind păstrate din generaţie în generaţie, scrie adevărul.ro.

Vopsele din plante

Cel mai cunoscut ingredient natural pentru vopsirea ouălor sunt foile de ceapă, iar culoarea obţinută este maroniu deschis sau galben. Vopseaua obținută din foile de ceapă nu se ia pe mână, cum se întâmplă cu cele din comerţ.

Foile se fierb bine, apoi se strecoară şi, în lichidul obţinut, se pun ouăle fierte şi se mai lasă pe foc aproximativ 15-20 de minute. La sfârşit, se ung cu o bucăţică de slănină, pentru luciu.   

Pentru o culoare verde intens, se prepară o fiertură concentrată din urzici. La fel, după ce se fierb se strecoară şi ouăle gata fierte se mai lasă pe foc, în lichidul astfel obţinut, 15-20 de minute. 

Ouă de un roşu intens veţi obţine dacă veţi prepara o fiertură din sfeclă roşie. Şi aici este acelaşi procedeu, în fiertura strecurată se pun ouăle gata fierte şi se mai ţin pe foc 15-20 de minute. 

Decor

Pentru decor se folosesc diferite frunze cum ar fi trifoiul sau pătrunjelul. Frunza se aplică pe oul fiert, iar acesta se îmbracă apoi într-o bucată de ciorap subţire foarte bine întins, apoi se leagă cu aţă. Se pune în recipientul cu vopsea, se lasă 15-20 de minute, apoi se scoate, se îndepărtează ciorapul şi frunza şi se unge cu puţină slănină sau cu un tifon îmbibat în ulei.

Turcan Ana

Ai o noutate?