Cât ne costă ouăle, cozonacul și carnea în ajun de Paști

Până la Paști a mai rămas o săptămână, iar gospodinele pregătesc provizii pentru masa de sărbătoare. La mare căutare sunt ouăle, care au înregistrat scumpiri. Dacă acum două săptămâni la Piața Centrală din Capitală preţul de comercializare a 10 bucăţi de ouă de găină era cuprins între 15 şi 21 lei în funcţie de dimensiuni, acum acestea pot fi cumpărate începând cu 21 de lei.

Și cel fel de sărbătoare fără cozonac pe masă. Așadar, preţul unui cozonac tradiţional variază între 20 și 110 lei.

Consumatorii de carne de miel și lactate achită de câteva luni cu circa 20 – 30 de lei mai mult pentru un kilogram, adică de la 90 de lei cât era anul trecut, prețul a ajuns la circa 120 – 130 de lei. Iar pentru masa de Paște, un miel care cântărește în jur de șase kilograme, va costa peste 600 de lei.

Întreprinderea Municipală Piața Centrală publică, în fiecare zi, prețurile la legume, fructe, carne și alte alimente. Astăzi, la piață, avocado poate fi cumpărat cu 100 lei kilogramul, pe când rodiile – cu 45 lei.

În acest an, Paștele Ortodox va fi sărbătorit în duminica de 24 aprilie.

Turcan Ana

Ai o noutate?