A fost deschisă prima farmacie din cadrul proiectului „Farmacie în satul tău”

Prima farmacie din cadrul proiectului „Farmacie în satul tău” a fost deschisă joi, 28 martie, în satul Alexăndreni, raionul Sângerei, informează Ministerul Sănătății.

Proiectul se desfășoară urmare a aprobării de către Guvern a regulamentului potrivit căruia antreprenorii care vor deschide farmacii în satele în care nu există asistență farmaceutică vor primi licență gratuită și subvenții lunare de la 10 până la 20 de mii de lei, în dependență de venitul înregistrat.

Potrivit Ministerului Sănătății, la prima etapă au fost selectate 150 de localități rurale, care corespund anumitor criterii: lipsa unei farmacii licențiate în localitate, amplasarea la distanță mare de raion/municipiu, populația depășește 1000 de locuitori.

După prima licitație desfășurată în februarie curent, 71 de localități vor beneficia de farmacii. Pentru celelalte localități a fost inițiată o nouă procedură de licitație.

În prezent, în Republica Moldova, din cele 1477 de sate, în doar 418 există farmacii licențiate, întrucât majoritatea sunt concentrate în centre raionale și municipale.

Dosar Media

Ai o noutate?