Foto: Trm.md

Votat! Buletinele vor fi înlocuite, care sunt noile tipuri de acte de identitate

Cetățenii Republicii Moldova vor avea, începând cu anul viitor, cărți de identitate care vor înlocui buletinele de identitate. Proiectul de lege a fost votat astăzi în lectura a doua de Parlament.

Noile tipuri de acte de identitate conțin un nivel avansat de securitate al datelor și vor facilita accesul titularului la multiple servicii publice. De asemenea, documentele vor permite cetățenilor Republicii Moldova să călătorească liber în spațiul comunitar.

Cartea de identitate va fi obligatorie pentru toți cetățenii Republicii Moldova începând cu 14 ani. Aceasta va putea fi utilizată și pentru a călători în baza acordurilor internaționale. În prezent, cetățenii moldoveni pot călători în baza buletinului de identitate în Turcia și Ucraina.

De menționat că atât cartea de identitate, cât și cartea de identitate provizorie și cartea de rezidență vor fi scrise în limbile română și engleză. În conținutul acestor documente nu se va regăsi informația despre domiciliul sau reședința temporară a titularului. Aceste date vor fi disponibile pe platforma guvernamentală MConnect. Astfel, titularii nu vor mai fi obligați să schimbe actele de identitate atunci când își schimbă locul de trai.

Dosar Media

Ai o noutate?