Cine minte de data asta? Filip Kirkorov, unul dintre martorii-cheie în dosarul Marinei Tauber, s-a ales cu interdicție de intrare în Moldova

Actuala guvernare împiedică stabilirea adevărului în dosarul deputatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, fapt ce demonstrează că autoritățile se tem de acest adevăr. Este concluzia enunțată de Aureliu Colenco, unul dintre avocații Marinei Tauber, după ce interpretul rus Filip Kirkorov, unul dintre martorii-cheie în dosarul Marinei Tauber, a fost declarat ieri indezirabil în Republica Moldova, pe Aeroportul Internațional Chișinău, scrie realitatea.md.

Potrivit lui Colenco, Filip Kirkorov a fost invitat la Chișinău de către avocați, pentru a depune mărturii în dosarul Marinei Tauber. Asta după ce procurorul general Dumitru Robu a declarat că interpretul rus ar fi primit 200 de mii de dolari de la unele persoane, pentru a evolua la concertul din 19 iunie, din Piața Marii Adunări Naționale, și că Marina Tauber ar avea o legătură cu asta. Artistul a aterizat cu o cursă charter la Chișinău și a aflat că are interdicție de a intra în Moldova.

„Din păcate, nu ne-au putut explica motivele pentru care s-a luat această decizie. Îmi pare rău că poliția noastră de frontieră, după ce a primit indicații de la oficiali de alt nivel, nu au putut să ne explice de ce nu l-au lăsat pe Filip Kirkorov să intre în țară. Cu regret, acest caz fără precedent ridică foarte mari semne de întrebare. Aceasta reprezintă o obstrucție a activității avocaților și stabilirii adevărului și dreptății în cazul Marinei Tauber. Noi avem suficiente dovezi care demonstrează nevinovăția acestei persoane. Una dintre aceste dovezi constă în mărturiile lui Filip Kirkorov despre acea sumă de 200 de mii de dolari. În alte documente sunt scrise alte sume. În condițiile în care autoritățile moldovenești au împiedicat stabilirea adevărului, au împiedicat accesul avocaților la client, demonstrează faptul că acest guvern se teme de adevăr”, a declarat Colenco.

Prin urmare, avocatul Aureliu Colenco susține că vor fi prezentate public toate probele pentru a demonstra nevinovăția Marinei Tauber.

„Vom alege tactica noastră și în decurs de o zi sau două mass-media va primi de la noi toate informațiile pe care am vrut să le oferim, vom vorbi în fața tuturor locuitorilor Republicii Moldova despre nevinovăția Marinei Tauber. Dosarul ei, care este cusut cu ață albă, s-a bazat pe niște speculații și discuții pe undeva. Autorităților le este foarte frică să stabilească adevărul, au mediatizat foarte puternic acest proces, au făcut din Marina Tauber un diavol în fustă pentru Republica Moldova și prin asemenea nihilism juridic polițienesc au arătat slăbiciunea, chiar și în fața avocaților”, a conchis Colenco.

Dosar Media

Ai o noutate?