Ce va face Igor Dodon dacă nu va ajunge președinte?

”Igor Dodon este un politician și economist din Republica Moldova, președinte al Republicii Moldova din 23 decembrie 2016. A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2009, conducând Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. A deținut funcția de prim-viceprim-ministru al Republicii Moldova din 2008 până în 2009 și ministru al Economiei și Comerțului din 2006 până în 2009”.

Acum, în noiembrie 2020, Igor Dodon este candidat independent, dar susținut de PSRM, la prezidențiale. Întrebarea firească e, dacă pe 15 noiembrie pierde cursa pentru funcția de președinte, ce va face? Deputat nu mai poate fi, dacă nu vor fi organizate curând alegerile parlamentare anticipate.

Ținând cont de faptul că funcția de președinte al Partidului Socialiștilor este deținută acum de Zinaida Greceanîi, credem noi, că nu ar fi frumos pentru un ”gentilom” să-i ia locul unei doamne.

Igor Dodon este economist de profesie, să presupunem că ar vrea să muncească în domeniu, oare la ce funcție va râvni?

Liderul Partidului Politic ”Partidul Nostru”, Renato Usatîi, spune că planul lui Igor Dodon este că, în cazul în care va pierde cursa din 15 noiembrie, atunci va miza pentru funcția de prim-ministru. Oare chiar așa? Va îndrăzni domnul președinte să-l dea la o parte pe cel care i-a fost alături în timpuri grele, adică Ion Chicu?

Probabil că îi vom da dreptate liderului Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, care spunea recent că cel care va pierde această cursă, ar trebui să-și revadă acțiunile din ultima perioadă și să facă un pas înapoi.

Dar, poate oare Igor Dodon să plece așa repede din politică?

Probabil că răspuns la aceste întrebări vom avea abia după al doilea tur de scrutin.

Dosar Media

Ai o noutate?