Caputură video: prime.md

Ce lecție a învățat Igor Dodon la alegerile prezidențiale – Mobilizarea diasporei i-a dat de gândit

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că la alegerile prezidențiale ”a fost surprins de mobilizarea diasporei”.

Igor Dodon spune că el este mulțumit de rezultatul obținut în interiorul țării, dar mobilizarea masivă a diasporei l-a făcut să se gândească la faptul că ar trebui grăbit procesul de implementare a votului electronic, așa ca cetățenii Republicii Moldova, oriunde s-ar afla, să-și exercite dreptul la vot fără a sta la coadă ore în șir.

”Noi trebuie să trecem la alte instrumente care le-ar permite cetățenilor Republicii Moldova să voteze”. Așa a ales să răspundă Igor Dodon la întrebarea ”Ce lecție a învățat în urma ultimului scrutin electoral?”

Întrebat dacă Republica Moldova este pregătită din punct de vedere legislativ pentru a asigura implementarea ”votului electronic”, Igor Dodon a explicat că ”aceasta ar trebui să fie o prioritate pentru toți până la următoarele scrutine”.

Amintim că, la Alegerile Prezidențiale din 15 noiembrie (Turul II), Maia Sandu a acumulat aproape 93% din voturile cetățenilor din diasporă, un rezultat care i-a și dat de gândit președintelui în exercițiu, Igor Dodon.

 

Dosar Media

Ai o noutate?