FOTO: zdg

CCM a respins cererea de suspendare a Legii privind ”limba rusă”: Dezbaterea pe fond abia urmează

Curtea Constituţională a respins solicitarea de suspendare a acţiunii Legii cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova. Asta după ce, liderul PUN, Octavian Țâcu a depus o sesizare vineri, 18 decembrie, la CCM, prin care a cerut suspendarea legii.

În decizia pronunţată, Curtea reţine că autorul sesizării nu a prezentat argumente prin prisma „eventualelor prejudicii şi consecinţe negative iminente şi ireparabile ale aplicării Legii contestate”, scrie Radio Chişinău.

Totuși, Curtea urmează să se pronunţe pe marginea constituţionalităţii actului contestat de către deputatul neafiliat care solicită ca proiectul de lege respectiv să fie declarat neconstituţional.

De altă parte, Octavian Țicu declară că Înalta Curte nu a respins sesizarea, ci doar cererea.

”CC n-a respins sesizarea, ci doar cererea privind suspendarea legii privind limba rusă. Dezbaterea pe fond abia urmează”, spune în replică Octavian Țîcu.

Amintim că, Octavian Ţîcu a declarat că legea privind funcţionarea limbilor a fost adoptată de majoritatea PSRM-Şor cu încălcarea prevederilor Declaraţiei de Independenţă a Repupublicii Moldova şi ale Constituţiei.

Statutul special al limbii ruse, contestat! CCM urmează să dea verdictul

Dosar Media

Ai o noutate?