Când va avea loc vizita oficială a lui Iohannis la Chișinău – Președintele României va veni în R. Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova, până la sfârșitul acestui an, a anunțat președintele ales, Maia Sandu,  pe14 decembrie, după întâlnirea pe care a avut-o la Chișinău cu ambasadorul României, Daniel Ioniță.

”După cinci ani de la ultima vizită a Președintelui României în Republica Moldova, vizita Președintelui Klaus Iohannis de la sfârșitul acestui an este o vizită importantă pentru țara noastră și sperăm să însemne primul pas într-o colaborare de durată și productivă între țările noastre”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a fost primul șef de stat care a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria obținută în alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, publicat atunci, Klaus Iohannis anunța că veni la Chișinău după ce Maia Sandu își va prelua mandatul.

Unele surse anunță că vizita președintelui român ar putea avea loc chiar în ziua învestirii maiei Sandu în funcția de Președinte al Republicii Moldova. Dar aceste informații, deocamdată, nu au fost confirmate.

Dosar Media

Ai o noutate?