Alina Zbancă: Poliția Republicii Moldova are profesioniști care pot salva situația, dar ei nu-s în prima linie – OPINIE

Dosar Media încurajează pluralismul de opinii și expunerea publică asupra subiectelor de actualitate. Textele publicate pe dosarmedia.md, la rubrica OPINII, sunt preluate cu acordul autorului, fără intervenții din partea redacției. Opinia autorului ar putea să nu corespundă neapărat cu cea a echipei redacționale.

Un text scris de Alina Zbancăspecialist în comunicare, fostă șefă a Serviciului de Presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Dacă există reguli, să fie pentru toți. Dacă nu-s pentru toți și instituțiile statului promovează activ dublele standarde, atunci ar fi bine să nu mai încerce unii disperat să-și facă imagine pe cazuri “de râsul găinilor”.

Există o singură explicație în cazul “sutelor de persoane sechestrate și salvate” la indicația proaspătului colonel.

Poliția Republicii Moldova nu mai are comandanți, oameni care să gestioneze situațiile de criză, oameni care să-ți asume urmările unor indicații, care să spună angajaților ce intervin, cum e corect de făcut și care anume sunt protocoalele după care se acționează.

Poliția Republicii Moldova pierde din capacitatea analitică (pentru că cei care au experiență sunt înlocuiți cu “oameni buni”), iar memoria instituțională e pe cale de dispariție.

Poliția Republicii Moldova are profesioniști care pot salva situația, dar ei nu-s în prima linie, ei nu sunt ascultați și mulți deja rugați să elibereze funcțiile (pentru a satisface confortul psihologic al celor de la cârmă).

Poliția Republicii Moldova nu e vinovată că e condusă în acest hal, vinovată e clasa politică care știe, vede, înțelege, dar acceptă ca imaginea ofițerilor să fie târâtă pe jos din cauza unui management defectuos și a indiferenței celor numiți de ei în funcții mari.

Poliția Republicii Moldova nu mai are fruntași și tot ce se face azi, este un experiment care va duce tot mai jos…

Dosar Media

Ai o noutate?