Acuzații grave: Se cere excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală

Fostul candidat al Mișcării Politice ”UNIREA”, în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, Dorin Chirtoacă, a anunțat pe 6 noiembrie că a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală, prin care solicită instituției electorale exluderea candidatului independent, susținut de Partidul Socialiștilor din, Igor Dodon, acuzând ”implicarea financiara a Federației Ruse în alegeri”.

Într-o postare făcută pe Facebook, Chirtoacă menționează că a depus contestația la CEC în legătură cu ”implicarea financiară a Rusiei în alegeri prin cele 3 milioane de euro oferite în plină campanie electorală pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale”.

Tot el susține că prin contestația depusă a cerut Comisiei Electorale Centrale (CEC) anularea înregistrării candidatului independent, susținut public de PSRM, Igor Dodon, dar și excluderea lui din cursa electorală pentru turul doi al alegerilor prezidențiale.

”Deja, în turul doi de scrutin, Dodon continuă să încalce legea și să folosească susținere interzisă și mijloace nedeclarate”, se menționează în contestație.

Dosar Media

Ai o noutate?