Activitățile extrașcolare – beneficii și efecte negative pentru copii

Activitățile extrașcolare – beneficii și efecte negative pentru copii: ”Păstrați echilibrul între a învăța și joacă”

Toți părinții își doresc ca copiii lor să facă cunoștință cu cât mai multe domenii de dezvoltare personală, cu speranța că poate se va regăsi în unul dintre ele.

Dansul, pictura, muzica, gimnastica, înotul, limbi străine sunt doar câteva dintre activitățile extrașcolare care ajută un copil să își dezvolte imaginația, creativitatea, concentrația asupra ceea ce face și capacitatea de a se adapta unor medii diferite.

Activități extrașcolare – beneficii

Este benefic ca un copil să aibă un program bine stabilit, cu diverse preocupări, artistice sau sportive, altele de cât jucatul la calculator sau uitatul la televizor ore în șir, care au caracter hipnotic.

Când un copil are câteva activități extrașcolare sporește atenția, devine mai responsabil  și mai punctual, încearcă să-și gestioneze timpul corect, învață munca în echipă. Experiența acumulată ajută la dobândirea de noi cunoștințe, abilități și competențe utile mai târziu în viață.

Activitățile extrașcolareefecte negative

Însă, unii, părinți doresc să implice copilul în unele activități la care nu a avut singur posibilitatea să frecventeze în copilărie. Acest lucru, ca și implicarea copilului într-un număr prea mare de activități extrașcolare pot duce la unele efecte negative, cum ar fi: stresul, furie, dezinteres sau refuzul de a merge la o activitate anume.

Dacă ați decis să alegeți o ocupație adăugătoare pentru copilul dumneavoastră este important să țineți cont de vârsta și abilitățile acestuia. Oferiții șansa să se manifeste pe placul lui, să aibă încredere în sine și poată valoriza rezultate muncii sale.

Activitățile extrașcolare au la bază au la bază de a ajuta copilul să se regăsească pe sine și de a se descurca în situațiile dificile. Dar să nu uitam de echilibru între a învăța și joacă, fiindcă și din joacă învățăm ceva util. Cât trăiești, înveți.

Citește și: Ce trebuie să știi despre bunele maniere ale copilului tău

Maria Cașu

Ai o noutate?