Bucuria toamnei pentru tine și copilul tău – câteva idei de activități în familie

Bucuria toamnei pentru tine și copilul tău – câteva idei de activități în familie

Toamna este cel mai colorat, bogat și activ anotimp al anului. Există o mulțime de activități de toamnă pe care le puteți încerca împreună cu familia și in mod special cu cei mici.

Una dintre cele mai frumoase activități de toamnă este plimbarea prin parc/pădure/grădina botanică. Copiii vor fi fascinați să admire miile de nuanțe de galben și maroniu ce se contopesc armonios în frunzișul uscat al copacilor, recomandă Svetlana Gavriliuc, mamă şi autoarea blogului „Agenda Mamei”.

Toamna este un sezon foarte potrivit pentru a-i învăța pe cei mici cât mai multe despre mediul înconjurător.

Adunând împreună cu copiii frunzele căzute și analizând marimea și forma acestora, îi puteți învăța să identifice cât mai multe specii de arbori. Culegând conuri, puteți discuta cu copilul despre conifere și despre particularitațile lor.

O plimbare de toamnă prin parc poate fi nu numai educativă, dar si distractivă. În timpul plimbărilor puteți să alergați împreună cu copiii printre frunzele foșnitoare, să adunați frunzele căzute într-o grămadă și să săriți în mijlocul ei, să aruncați frunzele în sus ca și cum ar ninge sau pur și simplu să vă tăvăliți in frunze și să vă bateți cu ele.

Culesul de frunze căzute, castane, ghinde și conuri poate fi la fel de distractiv. Mai mult decât atât, toate aceste roade ale naturii ne pot duce într-o lume mirifică a colajului, dezvoltând creativitatea și imaginația celor mici.

Iată câteva idei pentru colaje de toamnă:

Cartea frunzelor – Folosind frunzele adunate, realizați un caiet/carte despre frunze, în care puteți scrie sub fiecare frunză numele arborelui, precum și câteva informații relevante despre acesta;

Tablouri de toamnă pictate cu amprentele frunzelor – Cu ajutorul acuarelelor și al unei pensule, colorăm frunzele și apoi le aplicăm pe o coala de hârtie de dimensiunea dorită, apăsând ușor. La final, ridicăm frunzele şi admirăm amprentele obținute. Prin această tehnică se pot crea o multitudine de tablouri, de la cele mai simple pana la adevărate opere de artă;

Iată cum poate arăta un „copăcel tomnatic”

Coronițe din frunze – Împletirea unei coronițe din frunze este un colaj simplu și distractiv, în special pentru fetițe;

Pădurea aurie, mesteceni toamna – Un colaj ce implică multă imaginație și multe frunze uscate.

Dosar Media

Ai o noutate?