Colaj: Dosar Media

Războiul dintre Țîcu și Dodon continuă: PUN va ataca hotărârea Curții de Apel, de a nu-l sancționa pe Dodon pentru utilizarea resurselor administrative în campanie electorală

Partidul Unității Naționale va ataca la Curtea Supremă de Justiție hotărârea Curții de Apel Chișinău prin care aceasta respinge solicitarea de a-l sancționa pe Igor Dodon pentru utilizarea resurselor administrative în campania electorală.

Acțiunea înaintată de Partidul Unității Naționale a fost respinsă pe motiv că nu este întemeiată.

„În ciuda faptului ca Igor Dodon a încălcat vădit legislația electorala prin folosirea resurselor administrative, nimeni nu își asumă responsabilitatea să îl sancționeze. Astăzi Curtea de Apel Chișinău a respins cererea lui Octavian Țîcu. Nu ne dăm bătuți! Atacăm hotărârea la Curtea Supremă de Justiție”, anunță pe pagina sa de Facebook juristul PUN, Ion Cobîșenco.

Menționăm că, pe 20 octombrie, PUN a depus la Judecătoria Chișinău cu sediul Râșcani o cerere de chemare în Judecată.

Partidul Unității Naționale a solicitat constatarea faptului că concurentul electoral Igor Dodon, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, a încălcat art. 52, alin. (7) Cod electoral prin folosirea resurselor administrative în campania electorală la 18 octombrie 2020.

În acest context, ulterior să fie sesizat CEC-ul pentru avertizarea concurentului electoral Igor Dodon până la excluderea acestuia din cursa electorală.
Citește și: PAS merge la Curtea Constituțională: Dodon utilizează resursele statului în interes personal, încălcând Constituția

Dosar Media

Ai o noutate?