Ziua Îndrăgostiților pe plajele din Maldive, Egipt sau la munte – Cât îi costă pe moldoveni o ”ofertă fierbinte”

Deși e pandemie și restricțiile impuse de autorități îi sperie pe mulți pasionați de călătorii, totuși există și alternative pentru a te odihni bine, accesibil și fără mari bătăi de cap. Despre câteva dintre ofertele de vacanță disponibile acum, în preajma zilelor de 14 februarie și 8 martie, am discutat cu Virgiliu Vitic, directorul unei agenții de turism de la noi.

El susține că agenția de turism pe care o conduce și-a adaptat ofertele și oferă garanții. Dacă sunt impuse noi restricții, clienților le vor fi returnați banii sau va fi planificată vacanța pentru altă perioadă a anului.

Totodată, Virgiliu Vitic recomandă să ne planificăm de pe acum și vacanța de vară, prețurile fiind mult mai accesibile dacă faci o rezervare timpurie.

Care sunt cele mai fierbinți oferte pentru Ziua Îndrăgostiților? Ce ar putea alege cuplurile care n-au reușit să facă o rezervare din timp?

Pentru cei dornici de soare și temperaturi mai ridicate, sunt câteva destinații accesibile cu zbor din Chișinău. De exemplu, dacă își doresc să petreacă această zi în Egipt, există zbor direct spre Sharm El Sheikh. Un sejur de 8 zile, All Inclusive, ar costa în jur de 300 de euro pentru o persoană.

egipt

Cei care vor să se bucure de atmosfera excepțională din Insulele Maldive, pot zbura din Chișinău, dar vor face escală în Istanbul. Pentru aceeași perioadă de 8 zile, vor trebui să plătească în jur de 1100 de euro pentru o persoană.

maldive

Dacă îndrăgostiții vor o vacanță la munte, pot opta pentru stațiunea de schi din Carpați, ”Bukovel”, un loc unde te poți odihni și îți  poți bucura sufletul cu o priveliște minunată. Iar prețurile încep de la 15-20 euro pentru o noapte de cazare pentru o persoană. Este important să menționăm că pe pentru toate destinațiile de mai sus este nevoie de test PCR Covid-19, făcut cu cel mult 72 ore până la trecerea frontierei.

bukovel

Se apropie curând și Ziua Internațională a Femeii, pe 8 martie, sigur mulți și-ar dori să petreacă timpul diferit, chiar dacă e pandemie. Ce recomandări aveți pentru cei care vor un sejur în afara țării?

Pentru cei care își doresc un sejur peste hotare le-aș sugera să  facă o rezervare din timp, pentru a se asigura că vor găsi cea mai accesibila ofertă. După cum știm, 8 martie este o sărbătoare internaționala și hotelele sunt deja foarte solicitate. Ținând cont și de faptul că hotelurile pe timp de pandemie nu au dreptul de  a caza mai mult de 50% din capacitatea totală a sa, ne putem trezi și cu o surpriza mai puțin plăcută.

Mulți moldoveni sunt reticenți și nu-și planifică vacanțele cu mult timp înainte de teamă ar putea fi impuse noi restricții. Ați pregătiri oferte flexibile?

Dacă apar restricții noi de traversare a frontierei și nu este posibila organizarea vacantei, se returnează integral suma achitată la semnarea contractului sau planificăm vacanță pentru o altă perioadă, cu aceleași condiții de cazare care au fost inițial stabilite.

Ce recomandări aveți pentru moldovenii care deja vor să-și planifice vacanța de Paști sau de vară. Pot rezerva acum?

Cei care încă nu și-au planificat vacanța nu ar trebuie să ezite să o facă, la moment ne aflam în perioada de Early Booking (rezervarea timpurie) și anume acum hotelurile oferă reduceri la cazare de până la 50% pentru perioada estivala de vara.

Ce se întâmplă dacă din cauza restricțiilor nu vor putea pleca în vacanță? Li se returnează banii, care e procedura?

Trebuie să menționăm că pe perioada de pandemie dacă cineva este testat pozitiv în ajun de ziua plecării, se restituie integral suma  achitata la semnarea contractului de cazare. Dacă se impun restricții noi de trecere a frontierei sau tara cu  punct final de călătorie își închide hotarele pentru cetățenii străini, la fel banii sunt restituiți.

Vă mulțumesc!

Mai multe detalii despre ofertele de vacanță menționate mai sus puteți găsi pe pagina Ambassador Tour

Dosar Media

Ai o noutate?