Diana Sîmboteanu produce unt Ghee acasă – e delicios

Diana Sîmboteanu este o femeie care a învățat în timp că o alimentație sănătoasă stă la baza unei vieți mai bune, iar găsirea unor grăsimi potrivite meniurilor echilibrate a fost provocarea care a dus-o către untul Ghee. Acum ea îl produce acasă, pentru consum propriu, dar și pentru cei care vor să încerce acest unt topit.

Când ai aflat de untul Ghee?

Auzisem de el demult, dar nu înțelegeam ce e, și prin ce se diferă de cel simplu. Însă, odată ce am început să cercetez mai mult domenii nutriției, și am trecut și de programul de detoxifiere celulară, am zis că trebuie să cercetez mai bine ce înseamnă acest produs. Și iată, aproximativ de un an, l-am introdus în rutina mea.

Care a fost prima experiența cu el?

Sincer? Nu mi-a ieșit din prima. Atunci am înțeles că nu este atât de simplu cum pare. Și sunt careva criterii de care trebuie să mă țin (calitatea untului din care îl produc, tehnica etc.)

Cum l-ai făcut prima oară?

Prima dată aveam dubii că îmi va ieși ceva, pentru că citeam mai multe rețete, și chiar nu știam cum va fi. Nu am rămas încântată de rezultat, de aceea am zis să încerc din nou. Și uite așa, încercând mai multe tehnici, și diverși producători de unt, am ajuns la un rezultat dorit.

Ce-ai învățat în timp despre cum se prepară?

Am învățat să am răbdare. Am învățat să pot ajunge la un produs bun, să pot alege un unt calitativ, care mult contează în procesul de topire (să fie de minimum 82,5% grăsime)

Îl introduci în programele de control al greutății?
Un al motiv care m-a determinat ă-l produc, este faptul că e o grăsime sănătoasă, săturată, care este permisă într-o dietă, și chiar recomandată de nutriționiști. Așa că, ceea ce este bun si util, neapărat dau și fetelor din program.

Cum îl consumăm?

Foarte simplu – înlocuim orice ulei, unt simplu sau grăsime din casă, cu Ghee. Dimineața, în terci, omletă, sau la prânz- în salată, este perfect. Are o aromă și un gust mult mai fin și plăcut.

Pentru cine este potrivit?
De la mic, la mare- în familia mea toți îl preferăm. Dar dacă serios, chiar le recomand mamelor cu copilași, persoanelor cu intoleranță la lactoză, diabeticilor, persoanelor cu colesterolul ridicat sau cu probleme ale tractului digestiv.Dosar Media

Ai o noutate?