VIDEO//”Podcast din sat” – readucem în scenă bunătatea – Cinci istorii ale oamenilor din Țipala, Ialoveni: BUN interviu, ediție specială

Cinci istorii ale oamenilor din Țipala, Ialoveni: BUN interviu, ediție specială sau ”Podcast din sat” – readucem în scenă bunătatea.
Ediția specială BUN din această săptămână include 5 interviuri cu oameni care merită să se facă auziți și despre care trebuie să se vorbească. E un fel prin care jurnalista Cristina Bumbu, autoarea proiectului #BUNinterviu, a ales să mulțumească oamenilor din localitatea în care s-a născut și să-i felicite cu prilejul hramului localității, ce este sărbătorit pe 21 noiembrie, când îi cinstim pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Invitații acestei ediții sunt: Lidia Nicolai, profesoară de chimie de aproape 5 decenii la Liceul Teoretic din Țipala. Maria Plămădeală, asistentă medicală în aceeași localitate, deja de peste 30 de ani. Tot ea este fondatoarea Ansamblului ”Iasomie”. Maria Niculai este contabila primăriei din sat de la Independență încoace și nu regretă deloc faptul că și-a dedicat viața comunității. Fotbalistul Ștefan Burghiu, căpitanul echipei Zimbru, s-a îndrăgostit de localitatea Țipala și a ales să locuiască aici, pentru că are sentimentul de ”acasă”. Silviu Bivol este primarul localității, omul care încearcă să-i facă pe consătenii săi mai mândri că sunt din Țipala și să-i motiveze pe cei care au plecat peste hotare să revină acasă. O ediție cu totul deosebită, filmată pe scena casei de cultură din sat, care deja este în proces de renovare. Am fost ultimii care am ”susținut o discuție” pe scândurile scenei, obosite de vreme, dar dornice de spectacole și concerte.

Dosar Media

Ai o noutate?