Zi plină pentru ambasadorul SUA la Chișinău: După Chicu, a urmat Filip

Președintele PDM, Pavel Filip, a discutat astăzi în format online cu Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan. Interlocutorii au făcut un schimb de opinii despre rezultatele alegerilor prezidențiale, dar și despre actualul context politic.

Pavel Filip a reiterat că PDM pledează pentru un dialog în format larg cu toate partidele politice parlamentare autentice.

„Nu avem timp de pierdut, avem nevoie de un plan anti-criză, de un nou guvern agreat de toate forțele politice și de curățarea clasei politice înainte de organizarea unui alt scrutin”, a spus liderul democrat.

PDM consideră că momentul politic actual este un test pentru partide, care va arăta dacă actuala clasă politică poate lăsa diferențele deoparte și găsi un numitor comun pentru a scoate țara din criză.

Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan a avut astăzi o întrevedere și cu premierul Ion Chicu. Discuţiile au vizat cadrul actual al relațiilor bilaterale, inclusiv subiectele prioritare, precum desfășurarea la 15 noiembrie al celui de-al doilea scrutin al alegerilor prezidențiale. În context, a fost apreciat efortul Guvernului în organizarea unui proces electoral corect și democratic.

Prim-ministrul a menționat că Guvernul continuă să fie concentrat pe realizarea Planului de Acțiuni pentru 2020-2023 și atingerea obiectivelor de dezvoltare a țării, stabilite de cadrul național strategic.

Prioritar, Executivul va continua măsurile pentru dezvoltarea unei economii durabile și incluzive, prin modernizarea infrastructurii. De asemenea, rămâne o prioritate acțiunile pentru asigurarea sănătății cetățenilor, în contextul situației epidemiologice.

Dosar Media

Ai o noutate?