Zelenski, la întâlnirea cu Biden: Nu poate exista nicio pace justă în războiul care ne-a fost impus de aceşti…. aceşti indivizi inumani

O “pace justă” înseamnă “fără compromis în ceea ce priveşte suveranitatea, libertatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat Zelenski în cadrul conferinţei de presă comune cu preşedintele american Joe Biden, atunci când a fost întrebat cum ar putea arăta sfârşitul conflictului în viziunea sa.

Potrivit lui Zelenski, sfârşitul conflictului ar trebui să includă, de asemenea, “plata pentru toate pagubele provocate de agresiunea rusă”.

Volodimir Zelenski a subliniat că este greu de imaginat o “pace justă” pentru părinţii care şi-au pierdut fiii şi fiicele.

„Banii nu înseamnă nimic, nicio compensaţie sau reparaţie nu ar fi suficientă. Nu ştiu ce înseamnă o ‘pace justă’. Aceasta este o descriere foarte filosofică. Nu ştiu dacă există un ‘război just. Nu poate exista nicio pace justă în războiul care ne-a fost impus de aceşti…. aceşti indivizi inumani”, a mai spus liderul ucrainean.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a efectuat o vizită la Washington pentru a le mulțumi liderilor americani pentru sprijinul acordat în lupta împotriva invaziei rusești și pentru a face presiuni în vederea continuării ajutorului în lunile brutale care vor urma. Președintele Joe Biden și Congresul au răspuns cu miliarde de dolari în asistență nouă și cu o promisiune de a ajuta Ucraina să obțină o “pace dreaptă”, scrie APnews.

Biden i-a urat bun venit lui Zelenski în Biroul Oval, spunând că SUA și Ucraina vor continua să proiecteze o “apărare unită” în timp ce Rusia desfășoară un “asalt brutal asupra dreptului Ucrainei de a exista ca națiune”. Zelenski, aflat în prima sa călătorie cunoscută în afara țării sale de la invazia Rusiei din februarie, a declarat că ar fi vrut să viziteze mai devreme și că vizita sa de acum arată că “situația este sub control, datorită sprijinului dumneavoastră”.

Chiar înainte de sosirea sa, SUA au anunțat cea mai mare livrare de arme către Ucraina, inclusiv rachete sol-aer Patriot, iar Congresul a planificat să voteze un pachet de cheltuieli care include aproximativ 45 de miliarde de dolari în asistență de urgență pentru Ucraina.

Biden a spuscă Rusia “încearcă să folosească iarna ca armă, dar poporul ucrainean continuă să inspire lumea”. Ulterior, într-o conferință de presă comună, el a declarat că președintele rus Vladimir Putin nu are “nicio intenție de a opri acest război crud”.

Sistemul de apărare antiaeriană Patriot face parte dintr-un nou pachet de asistenţă militară în valoare de 1,85 miliarde de dolari. Din această sumă, un miliard de dolari sunt destinaţi furnizării către Ucraina de “capabilităţi de apărare antiaeriană şi de lovire de precizie extinse”, iar 850 de milioane de euro vor fi utilizaţi pentru asistenţă de securitate.

Dosar Media

Ai o noutate?