Voturile transnistrenilor ar putea să nu fie recunoscute – un prezidențiabil cere Comisiei Electorale Centrale…

Candidatul Blocului Electoral ”Unirea” la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Dorin Chirtoacă, solicită Comisiei Electorale Centrale să nu recunoască voturile alegătorilor din Transnistria, întrucât există dovezi a faptului că oamenii au fost aduși organizat și plătiți pentru a vota pentru Igor Dodon. Într-o postare pe Facebook, Dorn Chirtoacă afirmă că sunt mai multe cereri de chemare în judecată a CEC-ului.

”Avem mai multe cereri de chemare in judecata împotriva CEC-ului și a fraudării procesului electoral. CSJ nu a examinat încă solicitarea noastră de a-l exclude pe Dodon din cursa electorală”, scrie Chirtoacă.

Candidatul Blocului Electoral ”Unirea” la alegerile prezidențiale, Dorin Chirtoacă are mai multe obiecții, acuzând fraudarea alegerilor.

”Sunt dovezi clare de fraudare și cumpărare a voturilor cu 500-700 de lei. Alegătorii sunt aduși în mod organizat. Contestăm în același timp inacțiunile Birourilor Electorale de la secțiile de votare. CEC a interzis expres transportarea organizată a oamenilor la secțiile de votare. Are log fraudarea cu regimul ilegal de la Tiraspol, cu susținerea serviciilor secrete rusești”, se arată în contestația depusă de Dorin Chirtoacă.

La Varnița, în raionul Anenii Noi, la cele patru secții de votare situația e tensionată. Oameni sunt aduși organizat la secțiile de votare, sub pretextul că este o rută regulată.

Altercații verbale au avut loc și între deputatul PAS, dar și unul dintre observatorii CSI, care în loc să monitorizeze procesul electoral, indică oamenilor care au venit să pericliteze aducerea organizată a oamenilor și coruperea alegătorilor, să îi lase să voteze.

Dosar Media

Ai o noutate?