Foto: dosarmedia.md

Dodon spune că organele de forță se pregătesc pentru a asigura liberul acces al transnistrenilor la vot

Candidatul independent, dar susținut de PSRM la alegerile prezidențiale, Igor Dodon, declară că organele de forță se pregătesc pentru a asigura liberul acces al cetățenilor la urnele de vot. În special, asigurarea dreptului la vot a cetățenilor din stânga Nistrului. Declarația vine după ce în primul tur al alegerilor prezidențiale, autocarele cu oameni din zona de securitate, care ar fi transportat organizat cetățenii la urnele de vot, au fost stopate de mai mulți oameni din dreapta Nistrului, dar și deputați din opoziție.

”Colegii din PSRM s-au adresat la Procuratura Generală. Ceea ce au făcut deputații din Parlament, mă refer la cei din opoziție, presupune pedeapsă penală. Colegii din organele de forță se pregătesc pentru a asigura liberul acces liberul acces pentru toți cetățenii Republicii Moldova.  Indiferent pentru cine votează”, declară Dodon.

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea a depus o sesizare la procuratură în privința deputatului PAS, Igor Grosu, s-ar putea alege cu un dosar penal pentru că le-a blocat accesul moldovenilor din stânga Nistrului, care ar fi fost aduși organizat, la urnele de vot. Batrîncea a cerut ca toți cei, care au încălcat dreptul constituțional al cetățenilor Republicii Moldova să fie trași la răspundere.

De altă parte, Igor Grosu a menționat expres că atunci când a utilizat cuvântul ”separatiști” s-a referit strict la autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol care, potrivit deputatului PAS, ”îl ajută pe Igor Dodon să fraudeze alegerile”. Grosu a publicat și u filmuleț pe facebook, unde se vede cum oamenii din stânga Nistrului ar fi fost plătiți pentru a-și da votul pentru Igor Dodon, informație negată de ultimul.

Dosar Media

Ai o noutate?