”Vor fi expulzaţi şi amendaţi”- Moscova anulează facilitățile pentru cetățenii străini care muncesc în Rusia

Ministerul Afacerilor Interne de la Moscova anulează facilităţile prin care cetăţenii străini puteau să muncească legal în Rusia

Ministerul Afacerilor Interne de la Moscova anunţă că, de pe 31 decembrie 2021, încetează facilităţile oferite de preşedintele Putin, care permiteau cetăţenilor străini să munceacă legal în Rusia.

Începând cu 1 ianuarie, moldovenii care se află la muncă în Federația Rusă riscă să fie deportați dacă nu au actele în regulă. Agenția rusească TASS scrie că cetățenii străini care vor munci ilegal în Rusia vor fi amendați cu până la cinci mii de ruble rusești (circa 1200 de lei, n.r.). Pe lângă amendă, vor fi deportași și li se va aplica interdicția de intrare pe teritoriul Federației Ruse, transmite IPN.

Autorităţile îndeamnă cetăţenii străini, care nu au documente pentru a lucra în Rusia, să contacteze imediat autorităţile şi să solicite un nou brevet de muncă. În caz contrar, vor fi expulzaţi şi amendaţi. De asemenea, şi angajatorii care profită de munca ilegală vor fi sancţionaţi cu o amendă de 800 de mii de ruble.

Dosar Media

Ai o noutate?