Foto: ft.com

Vladimir Putin, deranjat de faptul că Maia Sandu are cetățenia României

În cadrul tradiționalei conferințe de presă, organizată la sfârșit de an, de Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la un moment dat, liderul de la Kremlin a vorbit despre situația din Republica Moldova.

Referindu-se la alegerea noului președinte al Moldovei, Maia Sandu, Putin a precizat că ”deocamdată, președintele ales, Maia Sandu, nu spus nimic nou”. Totodată, Vladimir Putin a ținut să menționeze că Maia Sandu are dublă cetățenie.

”Maia Sandu este președintele Republicii Moldova, dar și cetățean al României. Ea a spus să fie retrase trupele de pacificatori ruși, practic nu a zis nimic nou. Noi suntem gata să retragem trupele imediat ce vor fi create condiții și situația din regiune va permite acest lucru. Noi am fost aproape de soluționarea problemei în perioada când Vladimir Voronin era președinte, dar atunci, reprezentanții puterilor occidentale au exercitat presiuni, el a cedat, a renunțat la înțelegerile avute anterior, astfel soluționarea chestiunii transnistrene a fost amânată”, a declarat Vladimir Putin.

Amintim că, Maia Sandu a declarat presei ucrainene că va pleda pentru retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului.

”Eu sunt împotriva federalizării Republicii Moldova. Nu sprijin ideile pe care le-a propus Dodon şi partidul său. Chiar dacă ei nu veneau cu soluţii exacte, dar vorbeau despre federalizare. Sunt convinsă că noi vom găsi un format de soluţionare a conflictului. Acesta trebuie să includă evacuarea integrală a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Noi despre asta mereu am vorbit şi vom vorbi în continuare”, a declarat Sandu.

 

Dosar Media

Ai o noutate?