Foto: twitter/Alexey Navalny

Vladimir Putin afirmă că a autorizat personal transferul lui Aleksei Navalnîi în Germania

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat  că a autorizat personal mutarea lui Aleksei Navalnîi în Germania, după ce acesta a fost otrăvit.„Imediat  ce soţia acestuia mi s-a adresat, am ordonat procurorului să verifice dacă este posibil ca el să părăsească ţara pentru a fi îngrijit”, a declarat Vladimir Putin joi, 22 octombrie, într-o videoconferinţă organizată în cadrul forumului Valdai.

Iată cum arată acea adresare către Vladimir Putin, documentul a fost publicat de Alexei Navalnîi pe contul său de twitter.

Vladimir Putin a menționat că lui Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, i s-ar fi putut refuza permisiunea de a părăsi ţara din cauza ”restricţiilor legate de dosare judiciare” în curs împotriva sa în Rusia.

”Am cerut imediat Procurorului General să autorizeze acest lucru. Şi el a plecat”, a adăugat Putin.

După aceste declarații, Aleksei Navalnîi a venit cu o reacție. El a menționat că acum i-a devenit și mai clar că Vladimir Putin se află în spatele otrăvirii sale, iar transferul lui în Germania a fost tergiversat intenționat.

Amintim că la sfârşitul lunii august, lui Aleksei Navalnîi i s-a făcut rău în timpul unui zbor. După două zile de spitalizare, la insistența familiei pe lângă autorităţi, acesta a fost transferat  în Germania.

Trei laboratoare europene, ale căror concluzii au fost confirmate de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, au descoperit că Navalnîi a fost otrăvit de un agent neurotoxic din clasa Noviciok.

Aleksei Navalnîi, aflat încă la recuperare în Germania, l-a acuzat pe Vladimir Putin că se află în spatele otrăvirii sale, acuzaţie respinsă de Moscova care a considerat-o “inacceptabilă”.

Această situație a tensionat şi mai mult relaţiile dintre Rusia şi Occident.

Dosar Media

Ai o noutate?