FOTO: zdg.md

Vladimir Filat se întoarce în fruntea PLDM

Vladimir Filat a fost ales președinte al Partidului Liberal Democrat astăzi, la Congresul al X-lea Extraordinar al formațiunii, la care au participat 321 delegați.

Tot astăzi au făcut și modificări în statutul partidului întrucât Partidul Liberal Democrat din Moldova a fuzionat cu Partidului Unității Naționale. În cadrul congresului, delegații au adoptat manifest prin care PLDM și-a stabilit obiectivele imediate.

Continuarea procesului de consolidare a forțelor democratice, pro-europene, pro-românești, ca unică alternativă actualei guvernări.

  • Fuziunea cu Partidul Unității Naționale este doar un prim pas în acest sens;
  • Realizarea cu toată dăruirea și priceperea a scopului de Reunificare a Republicii Moldova cu România, pentru restabilirea adevărului istoric, dar și drept cea mai rapidă și reală cale de aducere a Republicii Moldova acasă, în marea familie europeană;
  • Promovarea reformelor autentice pentru rezolvarea multiplelor crize cu care se confruntă Republica Moldova: demografică, politică, economică, socială, în justiție, etc.

Vladimir Filat este unul din fondatorii PLDM și a deținut funcția de președinte al PLDM din 2007 până în 2015. Fostul premier a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru fapte de corupție și eliberat condiționat și înainte de termen la sfârșitul anului 2019.

Dosar Media

Ai o noutate?