FOTO: zdg.md

Vlad Filat și legendara sa frază ”a aruncat în aer” – De data asta e despre relațiile R. Moldova cu SUA

Un Parlament ales în baza unui sistem bazat pe corupție și presiune ce a transformat migrația deputaților în cea mai reușită afacere din Republica Moldova a aruncat ieri în aer relațiile strategice stabilite de-a lungul timpului între Republica Moldova și SUA. Susține fostul premier, Vlad Filat, într-un mesaj publicat pe pagina sa de facebook.

”Rezilierea contractului cu SUA care prevedea transferarea Stadionului Republican pentru construcția noului sediu al ambasadei SUA este nu doar un act neprietenesc și agresiv, dar este și o sfidare a partenerilor noștri strategici și în final a bunului simț. SUA a fost de-a lungul timpului un partener loial care a fost împreună cu noi în cele mai grele momente, inclusiv în această perioadă de pandemie, iar sprijinul financiar acordat în anii de după independență Republicii Moldova se apropie de două miliarde”, scrie Vlad Filat.

Liderul PLDM este de părere că, decizia va afecta profund relațiile Republicii Moldova cu SUA și nu doar cu SUA.

”Votul de ieri este efectiv un atentat la interesele naționale ale Republicii Moldova. Disperarea nu este motiv pentru acțiuni iresponsabile. Este necesar ca imediat să fie anulat acest vot rușinos și ticălos. Iar, dacă cei din Parlament nu au discernământ, atunci Igor Dodon este obligat să nu promulge această decizie iresponsabilă, altfel responsabilitatea și consecințele le va suporta el personal” a mai adăugat el..

Dosar Media

Ai o noutate?