VIDEO// Vor zbura primii din funcții! Gavriliță avertizează: ”Cei care nu-și fac meseria bine, să plece de pe acum, dacă vom veni noi la guvern vom avea o altă discuție”

Candidatul la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, Natalia Gavriliță a participat astăzi în cadrul unei emisiuni la postul național de televiziune, unde a oferit mai mute detalii despre garnitura guvernamentală. Aceasta a menționat că își dorește ca împreună cu echipa să readucă încrederea cetățenilor în guvernare.


”Întotdeauna, prioritatea noastră a fost să oferim cetățenilor o guvernare care să le redea încrederea că în această țară instituțiile pot lucre în interesul public și al cetățenilor.(…)  Am văzut la alegerile parlamentare anticipate că oamenii au crezut în noi  și ne-au oferit vot de încredere”,
a declarat Gavriliță.

Natalia Gavriliță spune că va rămâne în fotoliul de rpemier doar atât timp cât va ști că are susținerea unei majorități parlamentare formată din oameni curați, care lucrează în interesul cetățeanului.

”Aș vrea să fiu în această funcție doar dacă sunt susținută de o majoritate de oameni integri în Parlament, care pot vota legi bune, legi calitative care sunt orientate în interesul oamenilor și nu pentru scheme și corupție. (…) Oamenii au votat pentru o majoritate parlamentară a PAS. Acum oamenii pot avea încredere că Președintele, Parlamentul și Guvernul vor lucra într-o echipă și vor promova aceeași viziune, aceleași politici, aceleași legi, aceleași reguli pentru a îmbunătăți viața cetățenilor.

Evident că este și o responsabilitate foarte mare, ne dăm seama că nu va fi ușor, deoarece am avut timp de 30 de ani guvernări care au dus la eșecuri. (…) Ne-am gândit foarte mult la structura guvernului, la componența guvernului, la candidaturile potrivite pentru aceste funcții și am venit, și cu un program bine gândit care are atât priorități imediate, cât și priorități pe termen lung”,
 spune Natalia Gavrilița.

Totodată, ea susține că vor veni cu măsuri imediate care să-i facă pe oameni să simtă schimbarea spre bine.


”Le-am promis oamenilor în campanie electorală că vom crește pensia minimă până la două mii de lei și vom întreprinde măsurile necesare pentru a face acest lucru chiar în această toamnă. Am efectuat calculele necesare, am făcut analiza pe termen lung deoarece sistemul asigurărilor sociale este unul care trebuie să dăinuie pe termen lung. (…) Este foarte important să creștem veniturile vârstnicilor, s creștem veniturile categoriilor social vulnerabile”, a adăugat Natalia Gavriliță.

Natalia Gavriliță a explicat de ce a fost necesară o modificare a structurii Guvernului, mai exact creșterea numărului de ministere până la 13 și dacă asta va însemna și creșterea numărului de angajați în structurile guvernului..

”Am luat această decizie reieșind din interesele cetățenilor și prioritățile stabilite cu ei în campanie electorală. Înțelegem că este o perioadă de criză, avem o criză pandemică.

Vă dați seama când un minister conține și politici din domeniul sănătății, și de protecție socială, iar dacă în fruntea ministerului este cineva din domeniul sănătății, atunci se concentrează pe politicile de sănătate.

În același timp avem nevoie și să creștem pensiile, să îmbunătățim sistemul de ajutor social, să aducem mai multă dreptate acolo. Este rațional să avem o echipă dedicată de oameni care să se ocupe de acest lucru”, spune Gavriliță.

Natalia Gavriliță a precizat că va avea loc doar o redistribuire a muncii, dar nu va urma o creștere a numărului de angajați. Mai mult, ea i-a avertizat pe cei care sunt acum în structurile guvernului și nu fac față funcției pe care o dețin și atribuțiilor de serviciu, atunci să plece de pe acum.

”Nu vom avea modificări în statele de personal și nu vom disponibiliza personalul. Numărul total de angajați nu va crește, nu vrem să creștem cheltuielile. Noi vom urmări ca numărul de angajați să rămână constant, dar să mărim productivitatea. Cei care nu-și fac treaba bine trebuie să plece.

Noi am venit cu un mandat clar din partea cetățenilor să curățim structurile statului. Este îndeajuns cât aceste instituții au stat la cheremul unor grupuri criminale. (…) Mesajul meu pentru oamenii care știu ce au făcut, se simt viați de îndemnul meu, să plece de pe acum, deoarece dacă vom veni noi la guvern vom avea o altă discuție și cu siguranță vom face așa ca instituțiile statului să lucreze conștiincios în interesul public. Cei care nu pot sau nu vor, să-și caute o altă profesie” a adăugat Natalia Gavriliță.


Dosar Media

Ai o noutate?