Video//Ultimă oră! Peste jumătate de milion de ziare cu Dodon – tipărite ilicit, operațiunea deputaților PAS la tipografie

Deputații PAS, dar și mai mulți jurnaliști, alături de activiști au dat buzna la tipografia Universul din centrul Capitalei, unde sunt tipărite loturi impunătoare de ziare electorale cu Igor Dodon. Pe ele este menționat tirajul de 55 de mii de ziare, însă, lotul surprins de deputații PAS vorbește de peste jumătate de milion de ziare, ceea ce reprezintă o ilegalitate.

Deputatul PAS Igor Grosu a solicitat intervenția poliției, procurorilor și a ofițerilor CNA, însă intervenția acestora se lăsat așteptată, poliția însă a intervenit după o oră de la apelul efectuat.

”Procurorii nu vin, CNA-ul zice că nu poate trimite grupa operativă”, declară Grosu.

De altă parte, directorul tipografiei se scuză și încearcă să iasă din situație, menționând că este vorba de un contract adițional pe care editura Universul în are semnat cu ”Edit Tipar Grup”, întrucât ultima are probleme tehnice și nu a putut tipări.

”Ceea ce spuneți dumneavoastră nu are legătură cu realitatea. Este vorba despre un contract pe care noi îl avem cu Edit Tipar Grup. Nu stricați reputația tipografiei”, a declarat directorul editurii.

La fața locului au venit și deputații socialiști, care acuză deputații PAS că au perturbat activitatea tipăriri. Mai mult, socialistul Vlad Btrîncea, spune că totul este confrom legii și este menționat în actele depuse de CEC.

Dosar Media

Ai o noutate?