VIDEO//Ședința extraordinară a Parlamentului a durat un minut – motivul

Astăzi, la ora 10:00, a început ședința Extraordinară a Parlamentului. Pe ordinea de zi se afla doar un singur subiect.  Este vorba despre o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Pavel Voicu. Aceasta a fost depusă de parlamentarii de la Partidul Platforma Demnitate și Adevăr. Totuși, ședința a durat soar un singur minut, mai bine zis, nici nu a avut loc din lipsă de cvorum.

Moțiunea simplă împotriva activității MAI a fost respinsă automat din cauza lipsei de forum. Ședința a fost boicotată de PSRM, Partidul Șor și transfugii din platforma Pentru Moldova.

„Sunt nevoită să constat lipsa forumului. Curtea Constituțională a stabilit că asta înseamnă că moțiunea este eșuată”, a declarat speakerul Zinaida Greceanâi.

Deputații Platformei „Pentru Moldova” nu vor participa la ședința Parlamentului unde singurul subiect este proiectul moțiunii simple împotriva ministrului Afacerilor Interne. Deputații Platformei consideră că în situația cu care se confruntă Republica Moldova, acesta nu este nici pe departe un subiect prioritar, ba mai mult, îl consideră un simplul „show politic”, care promovează o agendă falsă.

 

Dosar Media

Ai o noutate?