VIDEO// Ruxanda Glavan, detalii despre plecarea din PDM: Regretă sau nu? S-ar întoarce în acest partid?

Ruxanda Glavan a plecat din PDM în luna mai 2020, după ce aproape 10 ani a făcut parte din echipa democraților, acum se declară deputat neafiliat și spune că este mai confortabil așa, se simt mai bine.

Într-un interviu pentru Dosar Media, Glavan a explicat ce a stat la baza acelei decizii și de ce nu are regrete acum.

”Eu nu regret plecarea mea din PDM. Pe mine m-a durut foarte mult tot ce s-a întâmplat. Nu a fost o decizie pe emoții sau de moment. Problemele în Partidul Democrat și atitudinea față de mine personal au început încă în perioada când eu îmi exercitam mandatul de ministru.  Odată cu toate schimbările legate de conducerea partidului, eu chiar am sperat că anumite lucruri se vor schimba. Din păcate s-a continuat în aceeași manieră, de a  lua decizii în spatele cortinei, iar în prezența deputaților sau a fracțiunii să vină deja cu deciziile luate”(…) Eu nu accept această manieră, indiferent de echipa din care fac parte, inclusiv în familie, noi întotdeauna discutăm, venim cu argumente pe orice subiect. (…) Nu regret că am făcut acel pas.  Eu nu am mers spre nicăieri, eu am mers împreună cu o echipă care se scindase. Pentru mine astăzi este mult mai comodă și mai acceptabilă poziția mea de deputat neafiliat. (…) Eu am mers pe principiul, așa cum merg toate femeile în familie, am dat șanse, am încercat, dar am ajuns la limita când trebuia să iau anumite decizii. Eu nu văd astăzi schimbări în PDM care m-ar determina să mă întorc înapoi”, spune Ruxanda Glavan.

Deputații care au plecat din PDM în anul 2020, formând apoi grupul parlamentar ”Pro Moldova”, în frunte cu Andrian Candu, au fost acuzați că li s-a plătit să facă acest lucru. În cadrul interviului pentru Dosar Media, Ruxanda Glavan a negat acest lucru și susține că în presă s-a manipulat foarte mult.

”Probabil unor politicieni le este mai simplu să pună etichete ”Că a luat bani, că toți sunt hoți, bandiți”. Nu este adevărat. Eu am spus-o și mai repet. Nu a venit nimeni la mine cu o asemenea propunere și dacă ar fi venit cineva eu aș fi avut o reacție publică la acest subiect. (…) Este și acesta un exemplu despre cultura sau incultura politică moldovenească. (…) Oamenii aleg să vorbească despre un om și nu cu un om”, spune Glavan.

Întrebată dacă nu o deranjează faptul că acum numele și imaginea ei este asociată cu un lider de partid mai puțin integru, așa cum este Ilan Șor, Ruxanda Glavan spune că ea ”nu este omul șefului de partid”.

”La început mă deranja acest lucru, dar până la urmă am înțeles că dacă eu nu am anumite pârghii media pentru a demonstra oamenilor că eu nu sunt omul șefului de partid și nu execut anumite ordine, o să treacă ceva timp și oamenii vor înțelege. Eu cred că legat de prezența mea în PDM, cei care au vrut să facă anumite concluzii le vor face, inclusiv despre faptul că am fost scoasă din funcția de ministru și doi ani eu practic nu am existat în viața partidului, este dovadă a faptului că deși se spune multe în politica moldovenească, realitatea arată altfel(…) Cât ține de echipa Partidului Șor, noi toată vara am votat împreună proiecte. Pe nimeni nu a deranjat atunci acest lucru. Eu nu înțeleg de ce acum un vot comun, o dată la șapte proiecte, deranjează”, menționează Glavan.

 

 

Dosar Media

Ai o noutate?