VIDEO// RISE publică noi detalii din seria ”Kremlinovici”: agenți FSB la sediul PSRM

RISE Moldova publică noi dovezi care demonstrează că Partidul Socialiștilor și în special Ion Ceban a beneficiat de sprijin din partea consultanților ruși, fapt calificat anterior de Dodon ca fiind „un fals”, iar Ion Ceban a declarat că are sute de întâlniri zilnice, dând de înțeles că nu ține minte cine este Iurii Gudilin, personajul cu care apare ieșind din sediul PSRM în pozele publicate de RISE.

Este vorba de un video realizat de Igor Dodon în timp ce staff-ul PSRM sărbătorea victoria lui Ion Ceban la primăria Chișinău și în care apar și consultanții politici ruși, care ar fi, de fapt, agenți FSB și SVR, potrivit investigației.

Astăzi, RISE a publicat un promo, respectiv cu mențiunea că investigația completă urmează să apară. În filmulețul video, realizat în sediul PSRM, sunt observate mai multe persoane din Federația Rusă.

Este vorba despre Serghei Galiev, avocat în Kaliningrad, specialist în drept electoral, Iurii Gudilin, care potrivit investigației RISE, acesta ar fi și în prezent ofițer al FSB, dar și Leonid Godin, asistent de deputat în Duma de stat a Federației Ruse, consultant politic – toți cetățeni a Federației Ruse.

Igor Dodon afirma că PSRM și el nu au apelat niciodată la consultanți străini. Ba mai mult, menționează că s-a bazat doar pe expertiza locală, inclusiv a colegilor din partid. Totodată, Dodon a aruncat săgețile către alți oponenți politici, spunând că alți contracandidați au beneficiat de asistență externă.

Amintim că în ultimele săptămâni la Chișinău s-a tot vorbit despre desantul de polit-tehnologi ruși care coordonează campania prezidențială a lui Igor Dodon. Mai mult decât atât, deputatul PAS Igor Grosu a solicitat Serviciului de Informații și Securitate să prezinte informații dacă grupul de polit-tehnologi ar mai fi în țară și care este scopul aflării în Republica Moldova.
Citește și:Igor Dodon, alias Kremlinovici, ar putea fi învinuit de trădare de patrie – Investigație BOMBĂ

INVESTIGAȚIE//Opt dintre cei 17 președinți ai birourilor electorale din Rusia au afiliere cu Dodon și PSRM

Dosar Media

Ai o noutate?